Alternativt kunne Southgate ha Sverige VM drakt 2018 sendt "en viktig melding til gruppen" ved å huske en langt overlegen sentral midtbanespiller i Jonjo Shelvey, forlatt av England i november 2015 og antakelig fortsatt sidelined av andre grunner enn fotball. Mens Livermore knapt kan huske å starte en Premier League-vinn, har Shelvey mistet bare til Manchester City i 2018. Åh, og han har ikke blitt full og stjålet en taxi for helt aldre.

Nå ville det vært en melding - at a) dørene aldri er stengt og b) England har fortsatt ambisjoner om å spille noe nær dynamisk fotball. I stedet er meldingen at det å være gjennomsnittlig trenger ikke være en bar for internasjonal anerkjennelse, så lenge du alltid sier "ja". Det høres ikke ut som den typen meldingen Joachim Low eller Tite ville sende.

Sympati er sikkert på grunn av Southgate for å arve en engelsjobb på et tidspunkt hvor spennende engelsk talent er til en premie, men den sympati utløper når du forsvarer utvalget av en snart-å-være-relegated midtbanespiller på tvers av en Fotballdrakter VM 2018 VM med "Vel, han dukket opp".

Sarah Winterburn